Mutlu bir evlilik için 5 altın kural

Anasayfa  / Blog Listesi  / Mutlu bir evlilik için 5 altın kural

blog image

Mutlu bir evlilik için 5 altın kural

Mutlu bir evlilik için 5 altın kural

 

Bir evliliğin sağlıklı yürüyebilmesi için sevgi ve iletişim seviyeleri en yüksek düzeyde olmalıdır. Çiftlerin birbirine olan sevgisi ve doğru iletişimi ilişkilerde yaşanan yanlış anlaşılmaları uzak tutmak için büyük önem taşır. Çiftler birbirlerini doğru anladıklarında ilişkideki kavgalar ve tartışmalar önemli ölçüde azalır. Ayrıca ortak bir sevgi diline bağlı kalmak, başarılı bir ilişkinin önünü açar. (Posta)

Sağlık ve mutlu bir evlilik sürdürmek bazen zorlaşabilir. Ancak bazı noktalara dikkat ederek sorunların kolaylıkla üstesinden gelebilirsiniz. İşte mutlu bir evlilik için 5 altın kural.

 

1-GÜZEL SÖZLER SÖYLEYİN

Olumlu sözler, bir kişinin hayatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olur. Evlilik süresinde çiftlerin birbirine karşı tatlı dilli olması herhangi bir sorunla karşılaştıklarında bu durumun üstesinden gelinmesine yardımcı olur. Hatta ılımlı ve nazik bir dile sahip olmak evliliği her daim canlı tutar. İltifatlar, övgüler, cesaret verici sözler, tatlı mesajlar ve rastgele 'Seni seviyorum' demeler zamanla monotonlaşan evliliği daha heyecanlı hale getirir.

 

2-BİRBİRİNİZE ZAMAN AYIRIN

Eşinizle birlikte vakit geçirmek hayatınızda birbirine duyduğunuz önemi anlamanıza yardımcı olur. Birlikte kaliteli zaman geçirmek aranızdaki kırgınlıkları azaltır. Eşinizle birlikte uzun sohbetler etmek, birlikte güzel aktiviteler yapmak dışarı çıkıp sosyalleşmek ilişkinizin sağlıklı devam etmesinin en kolay yoludur.

 

3-YARDIM ETMEYİ İHMAL ETMEYİN

Eşinizin sorumluluk ve görevlerinde ona yardım eli uzatmak sağlıklı bir ilişki yürütmenin en önemli noktası olabilir. Birlikte bir takımmış gibi hareket etmek, eşinizin üstündeki sorumlulukları hafifletmenize yardımcı olur. Evliliklerde eşinizin desteğine sahip olabilmek en ihtiyacınız olan tek şey olabilir. Bu sebeple ortak yaşam alanlarında çiftlerin iş bölümü yapıp sorumlulukları birlikte paylaşması gerekir.

 

4-FİZİKSEL DOKUNUŞ

Partnerinizle el ele tutuşmak, alnına veya yanaklarına küçük öpücükler vermek ve sürekli kollarına dokunmak da onların hayatındaki varlığınıza dair güvence veren başka bir sevgi gösterme şeklidir. Evliliklerde çiftlerin birbirine fiziksel temas kurması gerçekten büyük önem taşır. Bu sebeple birbirine temas etmekten kaçınmayın. Dokunmak her sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

 

5-HEDİYELER ALIN

Eşinize özel günlerde hediye vermeyi ihmal etmeyin. Bu sevginizi ifade etmenin bir yolu. Sevginizi doruklara çıkarmak istiyorsanız eşinize rastgele çiçekler, çikolatalar veya sevdikleri şeyleri hediye edin. Bu kesinlikle onların moralini yükseltecek ve size tekrar tekrar aşık olmalarını sağlayacak.

cnnturk internet sitesinden alınmıştır. 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat