İlginç Evlilik Rekorları

Anasayfa  / Blog Listesi  / İlginç Evlilik Rekorları

blog image

İlginç Evlilik Rekorları

Dünyada evlilik konusunda birçok ilginç rekor kırılmıştır. En uzun evlilik, en uzun nişanlılık, en kalabalık düğün gibi birçok kategorideki  “en”leri sizler için blog yazımızda derledik.

 

En çok evlenen erkek

27 kadınla evlenen  Blytheli Glynn ‘‘Scotty’’ Wolfe’a aittir.

 

En çok evlenen kadın

22 kez evlenen Linda Essex dünyada en çok evlenen kadın ünvanına sahiptir.

 

En çok yasadışı evlenen erkek

Asıl ismi Fred Jipp olan ama ‘‘Giovanni Vigliotto’’ ve ‘‘Nikolai Peruskov’’ takma adlarının kullanan bu kişi 1949-1981 yılları arasında ABD'nin 27 eyaletinde ve 14 ayrı ülkede toplam 104 evlilik yaptı ve ulaşılması güç rekorun sahibi oldu. 

 

En çok evlenen çift

Bu rekor birbirleriyle 51 kez evlenen  Ralph-Patsy Martin ve Richard-Carole Roble çiftlerine aittir.

 

En küçük yaşta yapılan evlilik

 Bangladeş'te 20 yıldır devam eden bir kan davasını bitirebilmek için resmi nikah kıyılarak evlendirilen 11 aylık bir erkek ile 3 aylık bir kız çocuğu çifti bu rekorun sahibidir.

 

En uzun süren evlilik

Dünyanın en uzun evliliği rekoru her ikisi de 5 yaşındayken evlendirilen ve  evlilikleri 86 yıl süren Hintli Nariman çiftine aittir.

 

En uzun süren nişan

Dünyanın en uzun nişanlı kalma rekoru,67 yıl nişanlı kalan ve evlendiklerinde her ikisinin de 87 yaşında olduğu Meksikalı Octavio Guillen ve Adriana Martinez'e aittir.

 

En pahalı düğün

Dünyanın en pahalı düğünü, 7 gün süren ve 22 milyon Sterline mal olan Şeyh Raşid Bin Said Al Maktum ile Prenses Salama'nın Dubai’de gerçekleştirdikleri düğündür.

 

En yaşlı boşanan çift

 Boşandıklarında 97 yaşında olan Simon Stern 91 yaşında olan  Ida Stern ise 91 dünyanın en yaşlı boşanan çiftidir.

 

En kalabalık düğün

29 bin davetlinin katıldığı ve Long Island’da yapılan Menachem Teitelbaum ile Sima Meisels çiftinin nikahı dünyanın en kalabalık nikah törenidir.

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat