Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

blog image

Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Gelinlik yeni evlenecek bir gelin adayı için tamamen özel bir noktadır. Bu nedenle en zor kararlardan biri gelinlik seçimidir.  Düğün günü ve gecesi giyeceğiniz gelinliğe karar vermek çok zor diyorsanız bu yazımızı okumalısınız.

 

Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Gelinlik seçimi konusunda düğün ya da nikâhın yapılacağı tarihten bütçeye kadar pek çok kıstas var. Fakat bunlar içinde en önemlileri; kendi zevkini yansıtma, aynadaki görüntünüz ve kutlamanızın içeriğidir. Fakat her zaman bir sürprizle karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelinliğinizin hem sizi yansıtması, hem de kutlamanın yapılacağı mekâna uygun olması gerekmektedir.

 

Vücudunuza Göre Gelinlik Seçin

Vücut yapınız gelinlik seçimi sırasında yapacağınız seçimde çok önemlidir. Seçeceğiniz model; hem varsa kusuru kapatmalı hem de önemli detayları ön plana çıkarılmalıdır. Örneğin büyük göğüslüsünüz, biraz toplusunuz, boyunuz kısa; bu gibi ayrıntılar seçeceğiniz modelle geri plana atabilirsiniz. Neyi gizlemek neyi vurgulamak istediğiniz konusunda siz karar vermelisiniz.

 

Beden Ölçüsüne Dikkat Edin

Bedeninize tam oturmayan gelinlik satın almayın. Gelinler arasında yaygın olarak yapılan en büyük hatalardan biri bir beden küçük gelinliğin içine korse ile sığmaya çalışmaktadır. Düğün stresi çoğu zaman kilo vermek yerine tam tersi olarak almanıza da neden olabilir. Acil yapılandırma gerektirecek bir gelinlik içine sıkışıp kalmayın. Gelinlik içinde rahatça hareket edebilmeniz çok önemlidir.

 

Düğün Tarihi ve Mekânın Özellikleri

Nerede ve hangi mevsimde düğün yapacağınız; gelinlik seçimi konusunda en önemli belirleyici etkenlerdendir. Lüks bir salon kutlaması ile deniz kenarında ya da kırlarda yapacağınız kutlama da giyeceğiniz gelinlik ile yaz ya da kış aylarında giyeceğiniz gelinlik modelleri doğal olarak farklı olacaktır.

 

Her Detayı Dikkatle Kontrol Edin

Aceleye getirmeyin. Detaylar üzerinde dikkatli olun. Örneğin taşlar ya da boncuklar gelinliğe asla yapıştırılmaz tek tek dikilir. Her ayrıntıyı incelemek için zaman ayırın. Gelinlik belki de hayatınız boyunca satın alacağınız en pahalı elbiseniz olacaktır. Korse seçimi, gelinliğin üzerinden kaymaması, gelinlik seçiminden oldukça önemli ayrıntılar arasındadır.

 

Güvenilir Bir Yakınınızla Alışverişe Gidin

Gelinlik alışverişi yaparken etrafınızda kafanızı karıştıracak büyük bir kalabalık olmaması konusunda özen gösterin. Fikirlerine güvendiğiniz ve kıyafet konusunda size yakın görüşlere sahip olan birkaç kişi yeterli olacaktır.

 

Modaya Bağlı Kalmak Zorunda Değilsiniz

Gelinlik sizin kendi kişiliğinizi, kendi hikâyenizi anlatacak bir yansımadır. Moda tasarımlarına bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Kendi tarzınızı belirleyin. Gelen konuklarınız için keskin stil değişikliği çarpıcı etkiler yaratacaktır. Örneğin iş hayatı ya da resmi bir çevreniz varsa kabarık etek ya da denizkızı modeli etkileyici bir görünüm sergilemenizi sağlayacaktır.

 

Çok Açık Gelinlik Modellerinden Uzak Durun

Saflığı ve masumiyeti temsil eden gelinlik seçiminde derin ve abartılı açık modellerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Acık modeller sizi zariflikten uzaklaşırsınız. Seçtiğiniz model vücudun baştan çıkarıcı eğrilerini açık şekilde ortaya koymamalıdır.

 

Son Ana Bırakmayın

Son anda gelinlik almak için mağazaları arşınlamayın. Çünkü telaşla mağazaya koşan hiç kimse iyi bir gelinlik için yeterli zaman bulamaz. Kendinize düşünmek ve araştırmak için mutlaka zaman tanıyın. Böylece kendinize en uygun olan gelinliği bulup satın alabileceksiniz.

 

duguntrend.com’un notu

Sitemizde ‘Stil Yarat’ bölümünü kullanarak kendinize özel stilinizi yaratabilir, sosyal medya üzerinden ya da sitemize özel sosyal medya platformumuzu kullanarak, arkadaşlarınızla paylaşabilir, farklı firmaların modellerini fiyat ve model olarak karşılaştırabilir ve hızlı şekilde sonuç alabilirsiniz. Modelleri takibe alabilir fiyat düştüğünde ve indirimler başladığında uyarı alabilirsiniz.

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat