Gelinler Düğünde Neden Beyaz Gelinlik Giyer?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Gelinler Düğünde Neden Beyaz Gelinlik Giyer?

blog image

Gelinler Düğünde Neden Beyaz Gelinlik Giyer?

Birçok toplumda beyaz renk saflık, erdem, iyi ahlak ile bağlantılı görülmüştür. Bu, gelinliklerin beyaz olma nedenlerinden biridir. Sanılanın aksine gelinliklerin beyaz olması uzun yıllardır devam eden bir gelenek değildir. Aslında diğer renkler düğün kıyafetleri için daha çok kullanılmıştır. Gelinlikler bütün renklerden yapılmaktaydılar. Bunun nedeni gelinlerin gelinlik olarak kullandıkları kıyafetlerin daha sonra yeniden en iyi kıyafetleri olarak kullanmalarıydı. Bu nedenden dolayı beyaz çok tercih edilen bir renk değildi. Çünkü beyaz gelinliğin temiz saklanması zordu. Birçok gelin düğünleri için diğer renkte gelinlikler giymeyi seçti.


Peki günümüzde gelinler neden beyaz gelinlik giyer? Gelinlerin beyaz gelinlik giyme trendi 1840 yılındaki Kraliçe Viktorya’nın Prens Albert ile düğünü ile başlar. Kraliçe Viktorya beyaz gelinlik giydiği zaman onun bu tercihi gazetelerde ve dergilerde ayrıntılı bir şekilde anlatıldı ve beyaz gelinlik kısa zaman içinde her yerel hem de uluslararası düğün trendlerini etkiledi. 


20.yy’da gelinlerin beyaz gelinlik giyme geleneği bütün ekonomik seviyedeki gelinler tarafından benimsendi ve popüler oldu.  

 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat