Düğünde Geline Ne Çeşit Takılar Takılır?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Düğünde Geline Ne Çeşit Takılar Takılır?

blog image

Düğünde Geline Ne Çeşit Takılar Takılır?

Düğün takıları konusu çok önemli bir konudur. Düğün takıları konusu hem evlenecek çifti hem de düğüne katılan misafirleri yakından ilgilendiriyor. Misafirlerin yakınlık derecesine göre gelin ve damada takılan takılar farklıdır.


Yeni evlenen çift için düğünde takılan takılar maddi olarak önemlidir çünkü düğün için ve yeni oluşturulan ev için yapılan masrafları azaltmak için bir fırsattır. Düğüne davetli misafirler yakınlıkları ve ekonomik durumlarına paralel olarak takılar satın alıp düğünde gelin damada hediyelerini sunmaktadırlar. 


Düğünde Ne Tür Takılar Takılır?


Düğünün sahibi kişilerin yakın ailesi altın takarken düğüne gelen bazı misafirler altın yerine para da takabilir. Altın fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle çok farklı ağırlıkta altın takma ihtimali vardır. Altın takmak isterseniz yarım gram, gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, reşat altın ve bilezik alternatiflerini bütçenize göre düşünebilirsiniz.


Gelin ve damadın aileleri eğer isterlerse ve ekonomik güçleri imkan veriyorsa altın kemer, burma bilezik ya da hasır bilezik gibi pahalı ve gösterişli takıları tercih edebilirler. Yörelere özgü takılar da günümüzde ilgi görüyor.


Düğünde Geline Ne Takılır?


Gelin ve damadın aileleri sahip oldukları ekonomik seviyeye göre, diğer davetlilerin taktığı takılara göre daha gösterişli takılar takmaktadır. 


Gelinin ailesinin evlenen kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun bir durumdur. Anne de baba da hayattaysa, birer bilezik takabilir.
Damadın ailesi geline genellikle takı seti ve 2 adet bilezik takmaktadır. Takı setinin içerisinde küpe, bileklik ve kolye bulunmaktadır.

 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat