Düğün Davetiyesinde Neler Yazmalı?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Düğün Davetiyesinde Neler Yazmalı?

blog image

Düğün Davetiyesinde Neler Yazmalı?

Günümüzde telefon ya da bilgisayar sayesinde iletişim çok kolaylamış olsa da çok özel bir gün olan düğün törenine davetlilerin şık bir düğün davetiyesi ile çağrılması çok önemlidir. 


Özel güne özel düğün davetiyesi en uygun olan yöntemdir. Gelin ve damat davetlilere düğün gününe verdikleri önemi  dikkat çekici tasarımı olan ve ilgi çekici davet yazısı ile yazılmış davetiye ile gösterebilirler. 


Yıllar geçse de teknoloji ilerlese de düğün davetiyesinin önemi hala çok önemlidir. Davetiyelerin pahalı olması önemli değildir, zevkinize, düğün konseptine uygun olması önemlidir. Düğün davetiyesini alan davetli hem şık bir davete katılacağını anlamalı hem de düğünün ev sahipleri, düğünün yapılacağı yer gibi önemli bilgileri kolayca anlayabilmelidir.


Şık bir davetiye kadar davetiyede mutlaka olması gereken bazı bilgiler vardır. Davetiyeler düğün töreni ile ilgili doğru ve detaylı bilgiler vermelidir. 


Düğün davetiyeleri romantik, duygusal olabileceği gibi esprili ve eğlenceli de olabilir. Her bütçeye uygun farklı tasarımlarda davetiye modelleri profesyonel olarak düğün davetiyesi işi yapan firmalarda bulunmaktadır. 


Binlerce farklı tasarım arasından tarzınıza ve düğün konseptine uygun davetiye modelini seçtikten sonra ikinci basamak davetlileri düğüne davet ederken yazacağınız özel sözler ve gerekli bilgileri yazmaya gelmelidir. 


Düğün Davetiyesinde Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar 


Düğününüz  yemekli bir düğün olacaksa düğün davetiyesi üzerine kız ve erkek tarafı anne-baba isimleri ve bu isimlerin altına telefon numaraları olmalıdır.


Yemekli bir düğün davetiyesinin üzerinde "davetimiz yemeklidir, lütfen katılım durumunuzu bildiriniz" şeklinde bir bilgi olması düğün organizasyonunun sorunsuz geçmesi ve yemek konusunda eksik çıkmaması için önemlidir. 


Davetiye sayısına çok iyi hesap yaparak ve mümkünse planladığınızdan biraz daha fazla düşünerek karar verin.


Düğün davetiyeniz  üzerinde düğün tarihi, saati, adres bilgileri ve düğün organizasyonun gerçekleştirileceği düğün salonunun mutlaka açık bir şekilde belirtilmelidir.


Davetlilerin İsimleri Düğün Davetiyesi Zarfına( ya da üstüne) Nasıl Yazılarak Düğüne Davet Edilir?


Sayın Nuri- Canan DİNÇER (En doğru olan kural çiftlerin adlarının birlikte yazılmasıdır.)
Sayın NURİ DİNÇER  ve Eşi (Eşlerden birinin adı bilinmiyor ise bu şekilde belirtmek nezaket kuralları çerçevesinde önemlidir.)
Sayın Nuri Dinçer  ve Ailesi şeklinde de yazılabilir.
Düğün davetiyesinde bulunan yazılarda  yazım hatası ve dil bilgisi yanlışları olmamalıdır. Düğün davetiyeleri basım için onaylanmadan önce defalarca kontrol edilmelidir.

 

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat