Doğru Gelinlik Nasıl Seçilir ?

Anasayfa  / Blog Listesi  / Doğru Gelinlik Nasıl Seçilir ?

blog image

Doğru Gelinlik Nasıl Seçilir ?

dugunvemoda.com evlenecek çiftlere sunduğu il-ilçe-mahalle bazında filtreleme ile size en yakın gelinlik firmalarını sizinle buluşturmakla kalmıyor aynı zamanda blog sayfasında yayınladığı yazılar ile de size düğün konusunda her konuda yol göstermeye çalışıyor.  2020 yılı gelinlik modelleri için gelinlik firmaları sizi bekliyor.

Gelinlik seçerken doğal olun. Yüzünüze sadece nemlendirici sürün. Pahalı gelinliğinizin üstünde ruj ya da fondöten lekesi bırakmayı istemezsiniz.

Gelinlik için alışverişe başlarken yanınızda bir çift topuklu ayakkabı bulundurmayı unutmayın. Alışveriş için rahat ayakkabılara ihtiyacınız olacak ama gelinliğinizle denemek için bir çift topuklu ayakkabıyı da yanınıza almayı ihmal etmeyin. Böylece düğün gününde nasıl görüneceğinizi gelinliği denediğinizde görebilirsiniz.

 

Gelinlik modellerine bakarken mutlaka arkadaşlarınıza danışın. Kendi başınıza karar vermeniz bazen zor olabilir. İşte tam bu durumlarda yanınızda arkadaşlarınıza ihtiyacınız olacak. Onlardan dürüst olmalarını ve denediğiniz her elbise için olumlu ya da olmuşuz size bir fikir vermelerini isteyin. 

 

Alışveriş sırasında denediğiniz sayısız gelinliği, mağaza isimlerini, deneyip de beğendiğiniz modeli sonradan unutmamak için mutlaka bir deftere not alın ya da fotoğrafını çekin.

 

Provada gelinlikle dans edin! Mağazada gelinlik denedikten sonra içinde rahat edip etmediğinizi kontrol edin. Sonradan yaşayabileceğiniz kötü sürprizleri önlemek için provada dans ederek gelinlik içinde rahat hareket edip etmediğinizi test edin. Seçtiğiniz gelinlik düğününüzde dans etmenize engel olacak kadar dar ya da yırtmaçlı olmamalı. Düğün sizin düğününüz! Siz de herkes gibi dans edebilmelisiniz. Gelinlik provalarınızda oturma, yürüme hatta dans egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin.

 

Gelinlikleri denerken mağazadaki aydınlatmaları kontrol edin. Mağazadaki ışıklarla gelinliğiniz çok farklı görünebilir. Güneş ışığına çıktığınızda gelinliğinizin aynı şekilde güzel ve bembeyaz görünmesine dikkat edin. Işıkların oyununa gelmeyin.

 

Gelinlik denerken fotoğrafınızı çekin ve birçok arkadaşınıza gönderin ve arkadaşlarınızdan gerçek yorumlarını isteyin. Yüzlerce fotoğrafınızın çekilmesine hazır olun. Bu yüzden fotoğraflarda nasıl görüneceğinizi de hayal etmeye çalışın ve gelinlik seçiminizi buna göre yapın.

 

Gelinlik tercihinizi yaparken vücudunuzu kabullenin. Çok beğendiğiniz bir gelinliğin içine girebilmek için birkaç günlük ölümcül diyetlere kesinlikle başvurmayın. Size uygun olan bir gelinliği tercih edin, ancak yine de stres gibi nedenlerden dolayı da 1-2 kilo kaybınız olursa da düğün günü gelinliğinize yapılacak küçük ayarlamalarla gününüzü kurtarmanız mümkün.

 

Gelinlik alışverişine mümkünse hafta içi çıkın. Böylece satış görevlisi size daha fazla vakit ayırabilir. Unutmayın birçok gelinlik mağazası randevu sistemiyle çalışır. Önceden randevu almanız gerekebilir.

 

Gelinliğinizi hazır alma şansınız var. ‘Haute Couture’ tasarımlara da bakmanızı tavsiye ederiz. En önemlisi gelinlikler arasından vücut kusurlarınızı kapatan, boyunuza ve kilonuza uygun bir gelinlik modeli seçmelisiniz. Boyun, göğüs ya da sırt dekoltesini vurgulayabilirsiniz.

 

Gelinlikte uzunluk önemlidir. Gece boyunca eziyet çekmemek ve takılıp düşmemek için özellikle eteğin ön tarafının yerden az da olsa yukarda olmasına dikkat edin.

 

Gelinlikte kumaş seçimi önemlidir. Yazın tül, şifon, organze, ipek, tafta gibi hafif kumaşları, kışın ise ziberlin, gazar, mikado, saten düşes, saten, krep gibi dolgun duran kumaşları seçebilirsiniz.

 

Gelinlik bakmaya en az 4 ay önceden başlayınız ve prova tarihlerinizi kaçırmamaya özen gösteriniz. Provada beğenmediğiniz her şeyi söylemelisiniz.

 

Provalara giderken gelinliğinizin içerisine giyeceğiniz çamaşır takımınızı da mutlaka yanınızda götürün.

 

Uyumlu bir çift görünümü için, gelinlik modeli seçiminizde damadın fiziksel özelliklerini de göz önünde bulundurun.

 

Düğün sonrasında gelinliğin saklanması da önemlidir. Gelinliğinizi iyi bir kuru temizlemecide temizlettikten sonra, mümkünse ters yüz edip saklayın. Saklama kılıfının kumaştan olmasına ve hava almasına dikkat edin.

x
duguntrend.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat